top of page

הכל על ציוד גלישת סקי או סנובורד

בתחום הגלישה יש ציוד רב שנדרש לקחת איתנו שנועד לאפשר לנו לגלוש בצורה טובה בשליטה, לשמור על הביטחון שלנו וכל זה תוך כדי שנוח לנו ואנו לא סובלים מכאבים. ציוד הוא חלק חשוב בהצלחתכם ובחוויה שלכם ומומלץ להשקיע בו זמן וקשב רב.

ציוד גלישת סקי סנובורד

גם אם זאת פעם ראשונה שאתם הולכים לטייל ברחבי ההרים המושלגים, אתם בטח מבינים שמדובר ב"ספורט חורף". עבור ישראלים מזג האוויר זר לחלוטין - קר, גבוה(כמות חמצן נמוכה), שלג בכל מקום ותוך כדי כל זה אנו מבצעים ספורט אקסטרים. במדריך זה אסכם לכם את כל המידע שאתם זקוקים לו בנוגע לציוד גלישת סקי או סנובורד. מה קריטי בציוד ומה לא ואנסה לסייע לכם להבין מהיכן כדאי להביא כל אחד מהדברים. ראשית, אציין כי קו מנחה כללי הוא - כל מה שבא במגע ישיר עם הגוף מומלץ לקנות מראש ולהביא בעצמכם. זה יותר אסתטי, זה הציוד הזול יותר ברוב המקרים וזה קו מנחה טוב שאפשר ללכת לפיו. אם עדיין לא הבנתם - המשיכו לקרוא וזה יעשה לכם סדר.


מעיל ומכנס סקי

מעיל ומכנס סקי הם הפריט הכי פשוט ברשימה. מה ששונה במעיל סקי לעומת מעיל רגיל הוא שלמעיל סקי יש גם בידוד חום של הגוף וגם אטימות למים ברמה גבוהה יותר. אטימות למים נמדדת לרוב ברמות של 5K, 10K, 15K וכן הלאה. בגדול המספר אומר כמה מים צריך במ"מ על מנת לחדור את הביגוד. כלומר במקרה של 5K נדרש 5,000 מ"מ(50 ס"מ) של מים בס"מ מרובע - על מנת לחדור את הבגד. חשוב לציין שמדובר בלחץ שהמים יוצרים ולכן כאשר אנחנו יושבים על השלג לעיתים אנחנו נייצר לחץ דומה מבלי שיש את הכמות שלג הזו.

אם הסתבכתם - אל תחששו, אתם לא באמת צריכים להבין את זה עד הסוף. הכנתי לכם פירוט כדי שתבינו מה באמת אתם צריכים:

  • רמת 5K - מעילים פשוטים מאוד, במצב שירד שלג יתרטב במהירות. מתאים למזג אוויר שמשי בלבד ולגלישה במסלולים בלבד.

  • רמת 10K - מתאים לכל תנאי האתר בצורה טובה. בינוני לתנאי שלג קשה

  • רמת 15K - מתאים לכל תנאי שלג בכל רחבי האתר

  • רמת 20K+ - חסימת כמעט מושלמת

  • רמת 30K+ - חסימה מושלמת - ייתכן והביגוד כבר לא יהיה נושם - לא מומלץ

בנוסף לאטימות למים, בביגוד יהיה גם מספר של "כמה הוא נושם" - כלומר כמה הוא מנדף זיעה. לרוב תוכלו לראות זאת על תווית הביגוד בצורה הבאה:

20,000/15,000 כלומר אטימות למים של 20K ונידוף זיעה של 15K.

בנידוף זיעה:

  • רמת 5K - מאפשר נידוף בסיסי מאוד

  • רמת 10K-20K - הסטנדרט בעולם הגלישה והסקי - יעשה עבודה טובה מאוד

  • רמת 20K-30K - ינדף את הזעה בצורה מדהימה ברוב הזמן, רק במצבי קיצון תתחילו להרגיש אותה

  • רמת 30K+ - לטעמי מיותר, בשלבים האלה אתם כבר לא תרגישו הבדל

לדעתי האידיאל בין תמורה לכסף הוא לקנות 10K/10K - זה יעשה את העבודה לרוב השימושים שלכם. לאלה שכבר עברו מספר חופשות הייתי כבר הולך לכיוון 15K/15K. במידה ויש לכם תקציב רב - תוכלו להשקיע יותר על אף שההבדלים הם כבר מזעריים.


יש מעילים ומכנסיים עם רוכסנים ליצירת פתחי איוורור לגוף. אני מאוד ממליץ למי שסובל מחום - זה עובד מצוין, מקרר את הגוף ומנדף את הזיעה בעת הפעילות.


התאמת מידות -

מעבר לסטייל ולסגנון של המעיל והמכנס, נסו לחפש מעיל ומכנס שנוחים לכם - צרו לכם מרווח ביטחון עם המידה - שתוכלו להדק מעט יותר או אולי לשחרר מעט יותר. לרובם יש מנגנוני הידוק - נסו לשחק איתם ולהבין כמה הוא יכול להיות מהודק וכמה הוא יכול להיות משוחרר. נסו להימנע ממצב שאתם לוקחים את המידה הכי קטנה שמתאימה לכם או הכי גדולה ומשוחררת שמתאימה לכם. בדקו שהם לא לוחצים עליכם, שאתם מצליחים לבצע תנועות בצורה חופשית לחלוטין ואין מגבלה בעקבות הביגוד. נסו לעשות סקוואט עד למטה עם הביגוד - אם הרגשתם שהמעיל או המכנס עוצר את הגוף שלכם בשלב כולשהו, סימן שיש בעיה במידה והדבר יבוא לידי ביטוי כשתנסו לבצע את התנועות בגלישה. מניסיון - אתם לא רוצים להתעסק בביגוד שלכם בזמן הגלישה.

גולשים עם ציוד סקי מלא
גולשים עם ציוד סקי מלא

כפפות

כפפות גלישה הם שונות מהכפפות הרגילות שאתם שמים איתכם בחורף בישראל. כפפות גלישה צריכות להיות אטומות למים בדיוק כמו המעיל והמכנס. יש כאן המון משחק של העדפה אישית ונוחות אישית - התפרעו ובחרו מה אתם מעדיפים. מהניסיון שלי הייתי ממליץ לכם להתרחק מכפפות עור ולקנות כפפות שיש להם חוט גומי שניתן לקשור לידיים. לא מעט פעמים על ההר אנחנו עם הכפפות ואנחנו רוצים להוריד אותם - כאשר יש גומי שקשור לנו ליד, לא צריך כל הזמן להחזיק אותם וזה הופך את החיים לפשוטים הרבה יותר(ברצינות , מבחינתי זה משנה חיים).

בכפפות יש גם שלל סוגים: סטנדרטיות, מיטנס(יש חור אחד לכל ארבעת האצבעות), 3 אצבעות ועוד... אני אישית מעדיף את המיטנס - כי יותר פשוט לשים אותם ולהוריד אותם.

כפפות מיטנס
כפפות מיטנס

גוגלס

גוגלס הם משקפי גלישה. כיום הם משמשים למספר מטרות:

  • להגן על העיניים מפני קרינה חזקה במיוחד כאשר השמש פוגעת בשלג. זה יכול ליצור דלקות בעיניים בקלות בעקבות קרינת השמש.

  • במקרה של שמש - למנוע סינוור

  • להגן על העור שקרוב לעיניים מפני קרינת השמש

  • להגן על העור שקרוב לעיניים מפני רוחות, שלג, קור

  • למנוע מדברים קטנים להיכנס לעין - כמו פתיתי שלג, אבק, מגלשי סקי וכד'

גוגלס הוא פריט קריטי לשמירה עליכם! אתם לא חייבים לקנות את הכי יקרים, אבל אל תתפתו להזמין איזה גוגלס של חברה לא ידועה מאלי אקספרס - זה לא מסוג הדברים שצריך לחסוך עליהם.

גוגלס מגיעים ב2 סוגים - גוגלס רגילים וגוגלס לערפל. ניתן לזהות אותם לפי מראה עדשה - עדשה יותר כתומה ובהירה תהיה לערפל ועדשה יותר כהה ואטומה(כמו מראה) תהיה עבור השמש. ניתן עדיין להשתמש בעדשת ערפל ביום שמש ולהפך - רק שהעבודה שהיא תעשה תהיה קצת פחות מוצלחת. למתחילים אני ממליץ לקנות גוגלס עם עדשת שמש מכיוון שרוב הגלישה שלכם ככל הנראה תהיה בתנאי שמש ועדיין לא מצאתי עדשת ערפל שבאמת רואים בה בצורה יוצאת דופן כשיש תנאי ראות לא טובים.

התאמה -

כדי לדעת שגוגלס מתאימים הם צריכים להישאר על הפנים שלכם בצורה נוחה, לא ללחוץ על האף ולהתאים לקסדה שלכם (בין הגוגלס לקסדה אין מרווח גס מדי והם לא עולות אחת על השניה).



גוגלס
גוגלס

קסדה

מצד אחד - לא מוותרים על קסדה. זה קריטי לביטחון שלנו. מצד שני - לא הייתי משקיע את כל הכסף שלי על זה. כשאנחנו גולשים בפעם הראשונה - אנחנו לא מגיעים למהירויות גבוהות וכמובן שלא קופצים לגובה יותר מדי. לקסדות שונות יש מנגנוני הגנה שונים שנועדו לעמוד בזעזועים חזקים יותר וחזקים פחות. לדעתי מספיק לכם קסדת גלישה פשוטה. שימו לב שקסדת גלישה היא שונה לחלוטין מקסדות אופניים וכל קסדה אחרת מכיוון שהיא גם נועדה לשמור על הראש וגם למנוע מרוח וקור להיכנס פנימה לראש ולאוזניים. בקסדה קיים בד בפנים שמכסה את כל האיזור ושומר עליו חם. קיימות קסדות עם פתחי איורור שנועדו לנדף את הזיעה - אני ממליץ מאוד.

התאמה -

קסדה מתאימה היא קסדה שיושבת על הראש ולא זזה. כלומר כאשר מזיזים את הראש קדימה ואחורה היא נשארת צמודה לראש. לרוב הקסדות יש מנגנון מאחורה שמאפשר להקטין ולהגדיל אותן. שחקו עם המידות וודאו שאין לחץ מהקסדה באיזור מסוים ושהיא נוחה. בנוסף נדרש לבדוק שהיא מותאמת לגוגלס(כפי שכתבתי בפיסקה על הגוגלס).


גרבי סקי

השיגו גרבי סקי פשוטות - לא צריך משהו מיוחד. מה שחשוב שיהיה לכם גרביים ארוכות ובמידה שלכם. גם גרבי צבא תופס.

התאמה - דאגו רק שהמידת גרביים היא לפי המידת נעליים שלכם - כשהיא מתוחה מגיעה קרוב לברך.


באף/מסיכת סקי

באף הוא כמו חם צוואר לפנים שיוצר מחומר אטום למים. הוא נועד לשמור על הפנים מפני רוח, קור, שלג, שמש שמקרינה על הפנים ועוד...

מסיכת סקי תשמש אותנו במצבים של קור קיצוני ולרוב לא באמת נזדקק לה אלא נסתפק בבאף.

באף מגיע בשלל עיצובים שונים ובצורות שונות. באף הוא מסוג הדברים שלחלוטין אפשר להזמין מהאינטרנט את אחד מהדברים המגניבים ולהשתמש בו. אל תיקחו חם צוואר לגלישה כי הוא יספג במים, ישב לכם על הצוואר והוא יתפס לכם בקור.


גולשת עם מסיכת באף
גולשת עם מסיכת "באף"

מגנים

גלישה זה ספורט מסוכן ולכן ניתן להצטייד במיגון נוסף שישמור על עוד חלקים בגוף מלבד הראש.

  • מגן ישבן ועצם הזנב

  • מגני מפרק כף היד

  • מגני כתפיים

  • מגני גב

  • מגני ברכיים

  • מגני מרפקים

  • מגני בטן וצלעות

במידה ואתם רוצים להגן על עצמכם מכל כיוון - מוזמנים להגן על עצמכם אין דבר רע. לאלו שמנסים לחסוך ומעדיפים להיזהר יותר הייתי ממליץ במקרה של סנובורד לקנות מגני מפרק כף היד ומגני ישבן.


תיק לגלישה

מצד אחד - לגלוש עם תיק קצת מוריד מיכולות הגלישה. מצד שני - כשאתם כל היום על ההר הייתם שמחים אם היה לכם כמה ממתקים ושלוקר עליכם. אני אישית כמעט תמיד לוקח איתי תיק קטן לגלישה עם שלוקר בפנים. חלקכם יכולים אולי להסתדר בלי מים ויעדיפו פאוץ קטן. מה שחשוב לשים לב, שכשהתיק עליכם שהוא לא מתחיל לזוז לכם בכל רגע ושהוא יושב חזק ויציב גם כאשר אתם קופצים. זה אומר שיש לו את הרצועות הרגילות ובנוסף אליהן עוד סגירה כדי לדאוג שהוא יישאר צמוד לגוף. שלוקר זה גם דבר מאוד נוח - רק חשוב לשים לב שבטמפרטורות נמוכות(מינוס 5 ומטה) לשמור את הצינור בתוך התיק בזמן הגלישה כדי שהוא לא יקפא. ניתן להסתדר גם עם בקבוק בתוך התיק.


בורד/מגלשיים

כדי להתאים בורד ומגלשיים יש תהליך שדורש קצת יותר עבודה והחלטתי לעשות על זה מדריכים נפרדים.

מוזמנים לעבור למדריך הרלוונטי בהתאם לצורך שלכם:

כיצד להתאים מגלשי סקי? (יפורסם בקרוב)


ביגוד תרמי וחימומים

ברוב ימי הגלישה מכנס הגלישה והמעיל יעשו את העבודה מבחינת חימום. בניגוד למה שרבים חושבים יש לא מעט ימים חמים על ההר שחולצת דרייפיט מתחת למעיל תספיק לנו בהחלט. מדובר בערך על 30% מימי הגלישה שזה כמות לא מבוטלת. לימים הקרים יותר ניתן להיעזר בביגוד תרמי. חולצה תרמית היא הראשונה לעלות במקום חולצת הדרייפיט והביגוד הנ"ל יספיק לכ30% מימי הגלישה. בימים קרים יותר ניתן להוסיף את המכנס התרמי ואם ממש קר אז גם להוסיף ג'קט מיקרופליז(כן כן כמו האלה מהצבא) בין החולצה התרמית למעיל. רק בטמפרטורות מאוד קיצוניות נידרש גם לעוד שכבת כפפות ולשקיות חימום לאצבעות הידיים והרגליים. מדובר בטמפרטורות באיזור המינוס 20 מעלות וצפונה. שקיות החימום הם מדבקות אשר מספקות חימום לפרק זמן של מספר שעות(כל אחת כמות שעות שונה) ומאשרת לאצבעות(האיבר הראשון שמקבל את הקור) לשמור על חום הגוף. חשוב לציין שנדרש ציוד ראוי לכל הגוף. לא יעזור לכם שקיות חימום במידה והראש שלכם חשוף לחלוטין. קסדות סקי וסנובורד פותרות את הבעיה הזו שכן יש להם בד ששומר על חום הגוף לראש ולאוזניים.


סיכום

ציוד גלישה, מעבר לנוחות הרבה שהוא מספק לכם ולסטייל הגדול שיש בו, הוא נועד לשמור עליכם בעת הגלישה. אמנם יש לא מעט ציוד שצריך לבחור אך השקעה בו תתגלה כדבר הטוב ביותר. אין דבר מבאס יותר מלקנות קסדה שלא יושבת על הראש בדיוק וזזה בכל רגע במהלך הגלישה, גוגלס שמתמלא בערפל או מכנס שהקור עובר דרכו.

473 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


מדריך סנובורד

סקי פרופסור - אתר הסקי והסנובורד הרשמי של ישראל

כל המידע שאתם זקוקים לו בעולם הסקי והסנובורד. לרשותכם מדריכי סקי ומדריכי סנובורד מנוסים שיעשו הכל כדי שתוכלו להיות הגולשים שתמיד חלמתם להיות.

  • Bottom Ski Professor Facebook
  • Bottom Ski Professor Instagram
  • Bottom Ski Professor Whatsapp

© 2023 by Ski Professor.

bottom of page