top of page

סובלים מכאבי רגליים בגלישה בסקי או בסנובורד? מסתבר שאתם יכולים להימנע מזה.

כאבי רגליים בגלישת סקי או סנובורד הם אחד מהדברים שהכי פוגעים בחווית הגלישה ויש לומר גם פוגעים בעצמינו. ממה נובעים הכאבים העזים האלה וכיצד אפשר להימנע מהם? כל התשובות!

כאבים ברגליים סקי

קשה מאוד לתאר את הכאבים העזים שניתן לחוות בעת גלישת סקי בשרירי הרגליים. ספורט גלישת השלג מפעיל שרירים ומייצבים שלא הפעלנו ככל הנראה שנים. הרבה גולשים חושבים שהדבר יעבור עם הזמן אך לפעמים יש פשוט סיבות לכאבים הבלתי נסבלים האלה. בואו ונעזור לכם להבין מהן אותן סיבות.


1 - ציוד לא תואם

הסיבה העיקרית שבגללה סובלים מכאבים היא ציוד לא תואם. ניתן לטעות כאן באינספור פרמטרים וקשה מאוד לגלוש בלי ציוד מתאים. הנה כל הסיבות כיצד ניתן ליפול בהתאמת הציוד:


נעליים במידה לא תואמת

בסקי ובסנובורד לנעליים יש חשיבות אדירה. בעצם כל הפעולות שאנו מבצעים מגיעים מפקודות שאנחנו נותנים לרגליים עם תנועת הגוף. כאשר המידה לא תואמת - הרגל שלנו זזה בתוך הנעל ואנחנו משקיעים המון המון אנרגיה של שרירי הרגליים כדי לפצות על התזוזות האלו. על הנעל להיות במידה המדויקת ביותר לגודל הרגל, הבדלים של חצי מידה יהיו משמעותיים בהבדלים בכאבי הרגליים. לרוב נעל קטנה מדי תיצור כאבים בקשת כף הרגל התחתונה ובבהונות הרגל ונעל גדולה מדי עלולה ליצור כאבי רגליים בתאומים ובארבע ראשי. לחלק זה חשיבות אדירה כדי למנוע כאבי רגליים גם אם אתם גולשי סקי וגם אם אתם גולשי סנובורד.


קשירה נכונה של הנעל

נעלי הסקי הם קצת יותר פשוטות לקשירה - אך גם שם לעיתים טועים בצורת ההידוק של הנעל. בסנובורד לעומת זאת, יהיה הידוק לחלק הפנימי של הנעל וגם לחלק החיצוני. יש לוודא שהחלק הפנימי "יושב על הרגל" במדיוק באופן שלשמה עוצבה הנעל. הקפידו להדק את החלק הפנימי ולא להשאיר אותו משוחרר לחלוטין


קשירה רופפת מדי/חזקה מדי

גם אם הנעל במידה הנכונה, במידה ונקשור את הנעל בצורה חזקה מדי יווצר לחץ גדול על הרגל. דבר אשר ימנע זרימת דם לכפות הרגליים ויצור כאבים עזים בכף הרגל. קשירה רופפת מדי תמנע מאיתנו לקבל את עזרת הנעל ב"להחזיק" אותנו כאשר אנחנו נשענים קדימה ואחורה ועלולה לגרום לחיכוך ויבלות.

קשה למצוא את המידה המדויקת של עוצמת הקשירה. על מנת להבין את סדר הגודל אני ממליץ לקשור את הנעל הכי הכי צמוד שניתן, להבין איך זה מרגיש לבדוק איך הנעל מסייעת לנו בתמיכה תוך הישענות עליה עם רגליים מכופפות(בזהירות כמובן). לאחר מכן נסו לחפש את הסגירה החזקה ביותר שמאפשרת לכם זרימת דם אל כף הרגל. זה אמור להיות בערך 85% מהסגירה המקסימלית האפשרית שתוכלו לסגור. בנעלי סנובורד לעיתים לאחר גלישה ממושכת הקשירה נהיית רופפת יותר, הקפידו לשים לב לזה.


נקודות לחץ בנעליים

אוקיי כבר הבנו שנעליים הן חשובות. אבל דבר נוסף שעלול לקרות הן נקודות לחץ שנובעות ממבנה הנעל. הרגליים של כולנו שונות ולעיתים מה שנוח לאחד לוחץ לאחר. קיימים לא מעט אנשים עם כפות רגליים רחבות. במידה והן יקבלו נעליים צרות יהיה להם כאב רב בעקבות לחץ מ2 צידי הנעל. במצבים מסוימים יש לנעליים גם נקודות לחץ בעקבות בליטות מסוימות או ריפוד לא טוב. נקודות הלחץ יגרמו לאי אספקת דם לאותה נקודה(ואולי אף מעבר) ויגרמו לכאבים בעת הגלישה על אותו האיזור.

נקודות לחץ עלולות להיגרם גם כתוצאה מדברים שהכנסנו אל הנעל - מכנס טרמי לתוך הנעל, גרב מקופלת בתוך הנעל וכד'. הקפידו שהדבר היחיד שיכנס לנעל היא הגרב בלבד ושהיא תהיה מתוחה למעלה בצורה טובה. קפלו את המכנס הטרמי בצורה אלגנטית כך שלא יהיה בתוך הנעל. הקפידו לא ליצור מהמכנס הטרמי נקודות לחץ על השוק לאחר מכן. צריך לדאוג שיהיה לכם נוח.


נעל בלויה/רכה מדי

לנעליים יש אורך חיים שעומד על עשרות ימי גלישה ועד 100-150 ימי גלישה. נעל עם הזמן מתרככת וככל שהיא רכה יותר כך היא מספקת פחות תמיכה לרגל. הדבר יבלוט במיוחד כאשר בגלישה במהירות נמוכה מרגישים שהנעל עושה את העבודה ובמהירות קצת יותר גבוהה - מרגישים כאבים ברגליים. גם נעליים חדשות אך שהן רכות מדי עלולות לגרום לכאבים לגולשים מנוסים שעושים תרגילים וגולשים במהירויות יותר גבוהות.


התאמת הביינדינגס

ביינדינגס במידה לא מתאימה יגרמו לכך שתהיה לנעל(ולרגל) תזוזה בתוך הביינדינגס. הדבר יגרום, בדומה לנעל גדולה מדי, למצב שהרגל לא מוחזקת במקום ואנחנו מפצים עם שרירים הרגליים על התזוזות האלו. גודל הביינדינגס מותאם על פי מידת הנעל. בסנובורד יש להתאים גם את גדלי הרצועות ואת הזוויות שלהן כדי שיחזיקו את הנעל בצורה מיטבית ללא תזוזות.


מיקום הביינדינגס

רלוונטי רק לסנובורד. לביינדינגס יש מספר התאמות שניתן לבצע בהם. העיקריים שביניהם הם המרחק בין הביינדינגס והזוויות שלהם. מרחק גדול מדי בביינדינגס יגרום לפיסוק רחב מדי של הרגליים בעת הגלישה, דבר אשר עלול למתוח מאוד את המפסעות ולגרום לכאבים באותו איזור. מרחק קטן מדי ביניהם יגרום לכך שנידרש להרבה מאמץ על מנת לכופף את הברכיים - דבר אשר יפגע ביכולות הגלישה ויעמיס על שרירי הרגליים. זוויות הביינדינגס עוזרות לנו לכופף את הברכיים בעת הגלישה ונועדו לסייע לנו להוציא מהסנובורד את הדברים שאנחנו מעוניינים. בזוויות רחבות או צרות מדי תנועת הגוף תהיה מוגבלת ויהיה קשה לכופף את הברכיים. בנוסף הם יעמיסו מאוד על שרירי הרגליים ויסכנו את הברכיים שלנו. הביינדינגס גם צריכים להיות ממוקמים באמצע רוחב הסנובורד כדי שנוכל להישען על סכין האצבעות וסכין העקבים באותה קלות. יהיה ניתן לסדר זאת ע"י התאמת הHighback והBase Plate של הסנובורד.


סנובורד/סקי לא תואמים

אם אמדוד דג על היכולת שלו לעוף הוא כל החיים יתגלה ככישלון. אם תקבלו את הסנובורד או הסקי שלא תואמים לכם או למה שאתם מנסים לעשות - יהיה לכם מאוד קשה לגלוש והרגליים שלכם יגידו לכם את זה בדרך הקשה. סנובורד/סקי גדולים מדי יגרמו לכך שתשקיעו הרבה יותר אנרגיה כדי לגרום לפנייה לקרות, לעומת זאת קטנים מדי יגרמו לכך שהפנייה תהיה מהירה יותר ותידרשו לכווץ יותר את הרגל ולהפעיל את המייצבים כדי לשמור על איזון. גם סוג הסנובורד/סקי ישפיע על כך - ציוד למתקדמים יהיה משמעותית קשה יותר לגלישה וידרוש שרירים מפותחים יותר כדי לגלוש על ציוד כזה. כמובן שעליכם לקחת את הציוד המתאים ביותר למשימה שאותה אתם רוצים לעשות( למשל גלישת פאודר, למידת למתחילים, פריסטייל וכו').


חוסר התאמה בין נעליים - ביינדינגס - מגלש/סקי

נדרש התאמת בין כולם מבחינת מידות, גמישות, צורה ועוד...חוסר התאמה יכול לקרות כתוצאה מביינדינגס קשיחים מדי כאשר אני עם סנובורד גמיש ונעליים גמישות. הדבר יגרום לבזבוז אנרגיה רב יותר של הגוף.

נעלי סנובורד משוחררות
נעלי סנובורד בתהליך הנעילה של החלק הפנימי

2 - מצב פיזי של הגולש

בכל יום, שעה ואפילו דקה הגולש נמצא במצב פיזי שונה כתוצאה מהדברים שעברו עליו. מספר גורמים משפיעים על המצב הפיזי של הגולש:


עייפות

גם עייפות משחקת תפקיד, סוף יום וסוף החופשה עברתם לא מעט ימי גלישה בה הפעלתם את השרירים(בתקווה תוך יישום המסקנות הנ"ל). טבעי שיהיה מעט יותר כאב לקראת סוף החופשה, אך עם דאגתם לכל שאר הנקודות - לא אמור להיות כאב גדול והשרירים לא צריכים להיות תפוסים.


חימום ומתיחות

חימום הוא הדרך שלנו לפני יום הגלישה להזרים דם אל השרירים ולהניע אותם. במידה ולא נעשה חימום יהיו איזורים בגוף שנדרוש מהם פעילות עצימה מבלי שזרם אליהם דם. הדבר גורם לכך שאנו עלולים לגרום לקרעים קטנים בשרירים(ולפעמים גם גדולים). הכאבים הללו ישפיעו מאוד בימים הבאים של הגלישה ובמיוחד כאשר ננוח בערב בחדר. בסוף היום מומלץ למתוח את הגוף כשהוא חם כדי לשמור על טווח התנועה. גלישה יום למחרת בטווח תנועה מצומצם תגדיל את הסיכויים לכאבי שרירים ולפציעות שריר. הקפידו לעשות 10 דקות של חימום לפני יום הגלישה ו10 דק' של מתיחות בסוף יום הגלישה.


פציעות קודמות

במידה והיה לכם פציעות קודמות הן עלולות לכאוב במהלך הסקי. על מנת לעבור זאת בצורה הטובה ביותר מומללץ להגיע מוכן לחופשה על ידי אימונים קבועים של השרירים וחיזוקם.


3 - הגלישה עצמה

האחרון והפחות משמעותי מכולם אך גם עלול לגרום לצרות - הגלישה עצמה. בהינתן שהגולש במצב טוב והציוד שלו תואם ככל הנראה החוויה שלו תהיה טובה. אך כדי להשלים את הפאזל השלם הנה עוד בעיות שעלולות לצוץ:


תנאי שלג

בתנאי שלג מסוימים אנו עלולים לאמץ את השרירים שלנו יותר ולדרוש ממנו הרבה יותר ממה שהוא מסוגל. למשל בגלישת "מוגלים" כלומר גבהות קטנות באמצע המסלול. כאשר נגלוש עליהן בצורה מהירה הברכיים והרגליים יצטרכו לספוג את חוסר האיזון והדבר עלול לגרום לכאבי ברכיים גדולים. גולשים מנוסים יודעים לבצע פניות מהירות ולגלוש בין המוגלים ובכך להימנע מהבעיה הזו או להשתמש בטכניקות מיוחדות לדילוגים על המוגלים. גילשו לאט באיזורים שקשה לכם.


איך אני גולש?

גלישה אגרסיבית, בלימות מהירות מאוד, קפיצות מגובה גבוה לנחיתה באיזור שטוח ועוד... כל אלו יוצרים לנו עומס רב על השרירים ובעיקר על הברכיים. נסו לייצר גלישה כמה שיותר חלקה. הבינו כיצד לנחות בצורה רכה ולהשתמש בסקי/סנובורד כדי לעשות זאת.


סיכום

ניתן לעשות טעויות בקלות ולסבול מכאבים בגלישה כתוצאה מכך. עם זאת אפשר לשים לב לכל הדברים ולחסוך הרבה כאבים מראש. הקפידו על ציוד תואם, הבינו את מצבכם הגופנו וגלשו בצורה בטוחה. מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ בפרטי בחינם ונסייע לכם לכל שאלה.


247 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


מדריך סנובורד

סקי פרופסור - אתר הסקי והסנובורד הרשמי של ישראל

כל המידע שאתם זקוקים לו בעולם הסקי והסנובורד. לרשותכם מדריכי סקי ומדריכי סנובורד מנוסים שיעשו הכל כדי שתוכלו להיות הגולשים שתמיד חלמתם להיות.

  • Bottom Ski Professor Facebook
  • Bottom Ski Professor Instagram
  • Bottom Ski Professor Whatsapp

© 2023 by Ski Professor.

bottom of page